sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Suosikkitorttu



Aivan mielettömän ihanaa suklaista kakkua tuli tehtyämiehen syntymäpäiville. Ensin ajattelin kakusta tulevan liian makean ja liian suklaisen, jos nyt liian suklaista kakkua voi olla, mutta tämä oli oikein hyvää karpalohyytelön kera!

Torttupohja:
200 g suklaalastuja sisältäviä keksejä
75 g voita

Suklaatryffeli:
125 g voita
3 dl kuohukermaa
500 g tummaa suklaata
0,5 dl vahvaa kahvia

Koristelu oman maun mukaan :)

Vuoraa halkaisijaltaan 22 cm:n irtopohjavuoka leivinpaperilla. Murskaa keksit ja skoita sulan voin kanssa. Painele seos vuoan pohjalle tasaisesti.

Sulata tryffelin voi kattilassa ja lisää siihen kuohukerma. Kiehauta ja ota kattila kuumalta levyltä pois. Taita suklaalevyt paloiksi ja sekoita voin ja kerman joukkoon. Sekoita kunnes suklaa on sulanut. Lisää joukkoon kahvi ja sekoita aineet tasaiseksi ja kiiltäväksi tryffeliksi. Kaada tryffeliseos vuokaan keksipohjan päälle.

Anna jäähtyä ensin huoneenlämmössä, jonka jälkeen jääkaapissa vähintään 4 tuntia. Irrota kakku vuoan reunoista terävällä veitsellä.

Itse laitoin koristeet kakun päälle enneb jääkaappiin nostamista. Koristeet eivät uponneet tryffeliin, mutta kiinnittyivät hyvin pintaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti